lördag 25 februari 2012

Lördagsvandring!...

Igår var det tänkt att vi skulle in till stan, men både jag och P'Pui vaknade med städenergi, så de vart en heldag med att städa upp både inne och på vår "balkong/uteplats". Det är ju behagligt att sitta ute nu i mellanåt, så nu är hängmattan uppe och det är fint i vår utechillout:)

På kvällen sen kom en god vän till oss Johannes för att stanna över helgen, P'Pui hade lagat Paneng Curry som var ooootroligt gott, och sen hade vi en ritkigt trevlig kväll:)

Vi vaknade riktigt tidigt idag, solen sken och vi bestämde oss för att gå upp på Gränna berget, vi har inte vart där uppe sen Harmony föddes. jag gick ju 4 dagar över tiden med henne, så då den fjärde dagen gick vi upp för hela Grännaberget plus runt i skogen uppe där, så när vi kom hem på kvällen den 30okt så satte verkarna igång och 09:12 den 31 okt kom vårt lilla underverk till världen:)

Ett riktigt kärt återseende med skogen, becken och den fina utsikten:)

Vi stannade på en spot la ut filt och bara njöt av den friska luften, hade varit lite behagligare om det inte blåste så mycket, men det känns bra att man kan börja spendera längre stunder utomhus utan att frysa ihjäl:), . Nu har vi precis kommit hem och både Harmony P'Pui och Johannes har slocknat , bara jag vaken så passar på att uppdatera lite:)

Hoppas ni också har haft en fin lördag dag, och att ni får en bra kväll!:) För oss blir det nog god mat,  snacks och TVmys ikväll, skulle jag gissa på:)

Första gången vi går ut med Harmony i bärselen:) Gick jätte bra, hon bara log hela vägen. Många nya vjuer och intryck:) ,,,On the way...
På vägen upp paserar man en svinggunga någon har satt upp i ett träd..
Här gungar P'Pui och Harmony, otroligt vacker vju, det känns som man flyger ut över berget:) Harmony älskade det!

Gränna vju:)


Frysen beck ner längs berget.. Det varå mäktigt för man hörde vattnet brusa högt under men allt man såg var fruset.




Lycklig ute i naturen med min älskade familj<3


Vju över hela Gränna. Vi bor fint måste jag säga:) Vattnet 5 min från lägenheten:)

Tar en paus här i solen

La Familia<3

På¨väg ner...
The way down
Ice Ghost...

torsdag 23 februari 2012

Vår-optimistisk!:)

Ännu än riktigt vacker dag, Fågelkvitter, sol, vindstilla 13+ och klarblå himel:) .. Ingenting att klaga över, våren är tidig, och är här för att stanna! (hoppas vi på) :)
När vi vaknade var det bara att dra på sig kläderna och gå ut. Efter en mörk kall och snöfri vinter så är varje solsestråle som ett guldkorn, man blir som helt till sig o måste ta vara på det!

Vi gick en väldigt fin runda längs med vattnet, för att sen komma tillbaka via Gränna hamn, Vi glömde vår kamera hemma, men det blev lite bilder med min samsung telefon (av den äldre modellen) så inte så jätte bra bilder men ni kan iallafall få en liten inblick av vår dag:)



Japp, det är torsdag och mitt på dan, men med den känslan dagen bjöd på kunde man ju inte motstå en sommarsider i solen:)!

Strand till en frysen sjö.
Kärlek. Som glas

Min tokstolle till man springer och slänger sig på isen, glashal och tunn, han gled långt iaf:P
Amasing Nature.

frysta vågor.



14:00 var det dags för babymassage på BVC, har inte vart med på det förut då det inte har funnits i Gränna. Men nu har dom startat det så det är klart vi måste dit:)
Det var fint, dom hade tänt lite ljus och ställt i mitten sen spelades det lugn harmonisk och avslappnande musik. Vi var bara 4 bebisar också vilket gjorde det inte så livat:)
Vi släcker ner, och klär av babisarna lägger dom på handukarna för att börja, men Harmony som varit ute hela dagen och sovit i vagnen var jätte pigg o glad, och så fort hon fick av sig kläderna var det full fart, och vipps så vänder hon på sig från rygg till mage för första gången :D
Gissa om man vart paff och alla där fick va med om det stora framsteget:) Så duktig lilltösen<3:)

Efter babymassage blev det hemgång och skumbad, så mysigt och Harmony tycker det är så kul att bada:) Sen blev det mys med pappsen och till sängs. Så nu sitter jag här och uppdaterar om dagen:)




Har haft en jätte fin dag/kväll, och imorgon är det helg då blir det nog in till stan för att träffa mamsen o vänner:)  God kväll på er!

Att göra tankar till verklighet!

Eftersom vår plan är att flytta tillbaka till Thailand så småning om, så har jag nu anmält mig till ett informationsmöte om att starta ett företag, med Almi Företagsparter AB i jönköping, 18:00 den 27feb.

Det känns bra, nu har vi iallafall satt igång någon slags prosess:) För att göra drömmar och tankar till verklighet behövs action. Vi har ju så många idee'r om vad vi vill göra, frågan är ju bara hur vi ska ta oss dit och hur man ska gå till väga, och det kommer jag nog få bra svar på under det informationsmötet. Så jag hoppas på att det ska vara givande så vi kan sätta tankar i verklighet sen!

Ingenting är ju omöjligt, det gäller bara att ta chanser och våga satsa, Bryta mönster och göra något helt nytt:) ! Nu kör vi!! :P

                                               Vår Fantom som väntar på oss där nere:)
                                             På den här bilden kör jag för första gången:P

En onsdag!

Igår somnade lilltösen 17.30 och sov för natten, hon var riktigt trött efter en heldag ute.
Men det innebär också att hon var pigg å ville kliva upp halv 8 imårse, så idag vart det en tidig morgon (för mig). Är inte riktigt van vid det så känner mig riktigt trött just nu, I vanliga fall sover hon lika länge som mig, till 9-10 tiden (vaknar och äter nån enstaka gång under natten å somnar om) :)

Senare på dagen gick vi bort till babycafe på bvc' som är på onsdagar, lite sång å lek för barn upp till 1 år, Harmony tycker det är jätte roligt mycket intryck och många kompisar:)
Känner mig inte riktigt hemma där, alla är väl runt 30 och sk "svennsons", pratar hus, bil hund å allt sånt som hör till, och dom är inte direkt öppen att prata med mig överhuvud taget, klandrar dom inte, vi är olika och för mig gör det ingenting:) Plus att jag går ju dit för Harmonys skull, det är ju huvudsaken att hon tycker att det är kul:)

Nu sover Harmony och det ser ut som att min älskade man tar en paus ifrån sina SFI (svenska för invandrare) studier så ska passa på att dra med han på lite skumbadmys:)


Hoppas alla får en trevlig eftermiddag o kväll!


Morgonstund...Harmony sitter i sin nya barnstol hon fick av sin mormor, mycket uppskattad, lätt att träna på att gripa tag i o äta på sina leksaker;)



onsdag 22 februari 2012

Underbara dag!

Vaknar på morgonen av att Harmony vår dotter ligger och småpratar nyvaken, jag tittar på henne och hon ger mig ett stort leende, det bara lyser om henne. Hon har en sån energi omkring sig och man får alltid en sån bra start på dagen av henne, tack gumman, gounge:)





Heldag utomhus idag, mycket givande! Blir ju inte så ofta att man är ute nå längre stunder på vintern. Särskillt när det knappt har vart nån snö bara superkallt.
Idag har det vart otroligt fint väder, 8+ o strålande sol, nästan all snö hade smällt bort. Vi spenderade dagen nere i Gränna hamn, där det fortfarande var lite is på vattnet roade vi oss med våra "vuxenleksaker" radiostyrt flygplan o en helekopter vilket vi kan roa oss med i timmar, speciellt P'Pui karln min:)
Men det är faktiskt väldigt roligt och det ger en bra känsla också, en svävande känsla, som att du flyger med själv:)
Fin dag vi haft.

P'Pui flyger på isen :) 



<3 

Nature Art, By P'Pui :)